5 beneficii ale zațului de cafea

Știai că zațul de cafea poate fi folosit într-ale înfrumusețării, ba chiar și precum captivant al mirosurilor neplăcute? Șiretlic îți arată 5 beneficii ale zațului de cafea, care cu siguranță îți vor fi de folos.

  1. Odorizant de frigider

Pune 1 lingură de zaț de cafea într-un recipient și pune-l într-un raft al frigiderului, vei scapa de mirosul neplăcut al alimentelor.

  1. Atenuează celulita

Amestecă zațul de cafea cu puțin ulei de măsline, apoi aplică pe zona afectată și învelește zona cu o folie de plastic. Lasă 30 de minute să acționeze zațul de cafea.

  1. Oprește răspândirea cenușii din șemineu/soba

Dacă vrei ca cenușa să nu se răspândească prin aerul din cameră, pune zaț de cafea proaspăt în sobă și nu vei întâmpina astfel de probleme.

  1. Mască de față împotriva ridurilor

Combină 1 lingură de zaț de cafea cu 1 albuș de ou și 1 lingură de zahăr brun, apoi amestecă până obții o pastă omogenă. Aplică masca obținută pe față și las-o timp de 15 minute să acționeze. Pentru a elimina toate impuritățile, clătește ușor pielea masând.

  1. Mască de față împotriva acneei

     Pune într-un bol: 3 linguri de miere, 1 lingură de zaț de cafea, 2 linguri de praf de scorțișoară. Amestecă până obții o mască de față, aplic-o și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Folosește masca o dată pe săptămână și vei vedea cu siguranță rezultate.

 

 

2 thoughts on “5 beneficii ale zațului de cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *